The Binding Factor, Museum Kranenburgh 2023/2024

Sinds 2000 reist Cuny Janssen (NL, 1975) over de hele wereld om kinderen en hun omringende landschap te fotograferen. In haar foto’s registreert ze plaatsen of regio’s en de mensen die er wonen. In The Binding Factor laat ze haar nieuwste werk zien: portretten van kinderen met hun volwassen-relaties - foto’s die ze de afgelopen jaren in haar eigen leefomgeving maakte - en een aantal landschappen.

Janssens nieuwste portretten tonen haar belangstelling voor familiestructuren en hoe die er vandaag de dag uitzien. In moderne families en gezinnen – samengesteld, interraciaal, met verschillende godsdiensten, regenbooggezinnen - blijven traditionele rollen en functies bestaan. Er zijn nog steeds vaders, moeders, broers en zussen, grootouders en vrienden, ook in samengestelde en extended families. Co-existentie, fluïditeit en acceptatie van de ander staan vandaag meer centraal. In haar portretten maakt Cuny Janssen deze verschillende vormen van verbinding zichtbaar. In het bijzonder gaat haar aandacht uit naar de waardigheid van de mens als individu, met een karakter en eigen ideeën.

Er is een publicatie uitgegeven voor de tentoonstelling: Cuny Janssen THE BINDING FACTOR. Uitgegeven door andriesse eyck publicaties, 2023.

Nederlandstalig, gesigneerd, incl. verzendkosten
choose shipping option